شاید شما با برخی مدل ها از جنبش های عظیم تکنولوژی و تغییرات دیجیتالی در دنیا آشنا باشید. به عنوان مثال؛ دیجیتال کردن امور اداری و حذف کاغذ، استفاده از اطلاعات کسب شده از بیگ دیتا، اتوماسیون و تحلیل آمار و فضاهای ابری.
اگر با این مفاهیم آشنا هستید، پس احتمالا اخبار مربوط به جدیدترین فناوری هوشمند سازی و برون سپاری فرایند های تجاری جهان را شنیده اید. یکی از همین فناوری ها که پیاده سازی و بکارگیری آن به سرعت رو به رشد است، خودکار سازی فرایند رباتیک است که به اختصار RPA نامیده میشود.
خودکارسازی در زندگی ما مفهوم خیلی جدیدی نیست – از بکارگیری ربات ها در صنعت تولید گرفته تا طلوع اتومبیل های خودران – اما ظهور ربات های نرم افزاری و خودکار سازی های رباتیک نرم افزاری تا کنون وجود نداشت و به عبارتی مسائلی کاملا نوظهور هستند. RPA میتواند در تمام جنبه های کسب و کار های نسبتا بزرگ که در پی کاهش هزینه ها، حذف خطاهای انسانی، افزایش بهرهوری، تسریع انجام امور و بازده کلی هستند مفید واقع شود. به همین دلایل است که تقاضا برای آن رو به افزایش است.
ما این راهنما را به دو دلیل عمده آماده کرده ایم؛ اول برای تشریح ربات های نرم افزاری و دوم برای اینکه به شما نشان دهیم چرا ربات های نرم افزاری، فناوری کلیدی برای مقابله با برون سپاری شده اند. فناوری که تاریخ صنعت خودکارسازی را تغییر داده است و به این تغییر ادامه میدهد.
هدف ما این است که پس از خواندن این راهنما به یک جمعبندی برسید: خودکار سازی فرانید رباتیک مساله ای نیست که از روی اختیار آن را سفارش دهید. بلکه فناوری است که برای صنعت و کسب و کار ضروری است.
اما قبل از آنکه به نتیجهگیری برسید، باید اطلاعات جامعی را در این مورد کسب کنید.
اغلب اوقات از RPA با عنوان “ماکرو” نام برده میشود که میتواند تمام فرانیدها و اعمالی که یک پرسنل عادی با کامپیوتر انجام میدهد را یاد گرفته و آن فرانیدها را تکرار کند. ربات پس از فراگیری فرانیدها میتواند با سرعتی که با چشم قابل رویت نیست، به تعداد دفعات نامحدود آن فرانیدها را تکرار کند.
اما، اینجا بحث بازده و بهرهوری به میان میآید:
ربات های RPA میتوانند خود را با محیط های متنوع نرم افزاری وفق دهند:
ربات ها به سادگی موقعیت آیکان ها، پنجره ها و حرکت ماوس روی صفحه کامپیوتر را شناسایی میکنند و تغییر اندازه رزلوشن مانیتور و ازین دست متغیرها برایشان در به انجام رساندن امور هیچ مشکلی ایجاد نمیکند.
برای انجام فرانید های پیچیده طراحی شده است:
هدف از خلق و پیاده سازی ربات های نرم افزاری، انجام فرایند های ساده نبوده است. بلکه برای فرانیدهای پیچیدهای طراحی شده است که انجام آنها روزانه به صورت سنتی توسط نیروی انسانی ساعت ها زمان میبرد، از طرفی نوشتن نرم افزار جداگانه با هزاران خط کد نرم افزاری برای انجام و خودکارسازی این فرانیدها ماه ها زمان نیاز دارد.
برای پیاده سازی در تمام سطوح سازمان طراحی شده است:
ربات های نرم افزاری زمانی بیشترین بازده را دارند که در تمام سطوح سازمان مورد استفاده قرار بگیرند، نه اینکه تنها در یک کامپیوتر و در یک واحد خاص، یک ماکروی ساده بکار رود.
از لحاظ امنیتی عملکردی مطمئن دارد:
به جای اینکه یک سازمان برای ارتباط میان نرم افزاری های کلیدی مختلف و یکپارچه سازی امور نرم افزاری، برنامه نویس های متعدد استخدام کند و برنامه های سفارشی مختص خود را بسازد، میتواند به سادگی از ربات های نرم افزاری استفاده کند. این ربات ها در محیط ظاهری برنامه ها فعالیت میکنند و تمام حرکات و اموری که انجام میدهند.
گسترش در سازمان و اجرایی کردن ربات های نرمافزاری بسیار سریع است:
سهولت کار با ربات ساز های RPA این امکان را به تمام پرسنل در واحدهای مختلف اعم از اپراتورهای آیتی میدهد تا خودشان، امور مرتبط با کارشان را خودکار کنند. اگر فرایند نرم افزاری خودکار شده در سایر واحدها یا کامپیوترها یکسان باشد، میتوان فایل ماکروی ربات را در همان کامپیوترها اجرا کرد و عینا فعالیت نرم افزاری را به جای پرسنل انسانی تکرار نمود.
هماهنگی با سیستم های دیگر:
کاربران میتوانند ربات های نرم افزاری آماده شده را بدون کوچکترین مشکلی در سایر سیستم عامل ها اجرا و پیاده سازی کنند. فرایندهای نرم افزاری در محیط ویندوز، نرم افزارهای ارتباط با مشتری، مجموعه آفیس، برنامه های حسابداری و از این دست نرم افزار ها به راحتی قابلیت خودکار سازی دارند.
به منظور ایجاد تمایز در ارائه خدمات به مشتریان و تفکر رو به جلو
مشتریان به دنبال شرکت های نوآور، خلاق و منعطف هستند. اگر به دنبال راه هایی هستید که از طریق آن بتوانید نیازهای مورد نیاز مشتریانتان را فراهم کنید، احتمالا با کمک فناوری های نوین در پی ارائه خدمات با کیفیت به مشتریان هستید تا خود را به عنوان سازمانی معرفی کنید که آنها میتوانند روی شما حساب کنند.
به منظور کاهش هزینه ها، همراه با توسعه سازمان
ابزار های RPA راه های قابل اعتمادی هم برای برون سپاران و هم برای مشتریان ارائه میکند. این راه حل ها با پیاده سازی در مقیاس های بزرگ، کاهش هزینه های نیروی کار و افزایش چشمگیر سرعت انجام کار منجر به کاهش هنگف هزینه ها میشود. طبق گزارشات موسسه خودکارسازی فرایند رباتیک IRAAI، صرفه جویی در هزینه های سازمانی از 25 الی 50 درصد آمار داده شده است.
بکارگیری نیروی کار کمتر و بهرهوری بیشتر
خودکارسازی های رباتیک گزینه جایگزین برای نیروی کار انسانی و مدل های سنتی است که همه ما با آنها آشنایی داریم. “نیروی کار رباتیک” آماده انجام تمام امور نرم افزاری سازمان به صورت 24 ساعته و بدون ارتکاب اشتباه است. از سوی دیگر، هزینه های پیاده سازی ربات های نرم افزاری (RPA)، تا 3 برابر کمتر از حقوق نیروی کار تمام وقت (Full-time Employee) میباشد.
ارائه منبعی واحد و یکپارچه به مشتریان
یکپارچکی اطلاعات، مهم ترین دغدغه تمام شرکت ها در دنیای داده-محور امروز است. مشتریان جهت دسترسی به اطلاعات مورد نیاز باید در قسمت های مختلفی ثبت نام کنند، اطلاعات خود را در قسمت های مختلف درج کنند. این فرایند ها همیشه زمانبر هستند و قطعا مشمول خطاهایی میشوند. با در اختیار داشتن سامانه ثبت و یکپارچه در تبادل اطلاعات، به راحتی میتوانید پاسخگوی تقاضای بالا از طرف مشتریان باشید.
1. ربات های ضبط کننده ماکرو
اگر فرایندی که قصد خودکارسازی آن را دارید (پر کردن فرم ها و فیلد ها، درج و جابجایی اطلاعات در فرم های اکسل، و …) یک ربات ضبط کننده ماکرو میتواند بهترین ابزار برای کار شما باشد. این سبک از ربات ها شاید برای پیاده سازی در تمام سطوح سازمان مناسب نباشند اما برای تعداد اندکی از پرسنل های اداری بسیار کاربردی خواهند بود. یک ربات نرم افزاری ضبط کننده ماکرو، احتمالا نمیتواند در سناریو های پیچیده عملی باشد و همچنین قابلیت ویرایش فرمان های ضبط شده را ندارند.
2. ماکرو ساز های اختصاصی برای نرم افزارهای شناخته شده
برخی از ربات های ضبط کننده ماکرو، بصورت اختصاصی برای نرم افزارهای مطرح ساخته شده اند، مانند اکسل یا ویندوز. به همین خاطر، این ربات ها در انجام فرایند خودکارسازی در محیط این برنامه ها بسیار موثر عمل میکنند. اما مشکل کار با این ربات ها واضح است. اگر قصد خودکار سازی فرایندی را دارید که خارج از محیط این برنامه های مشخص هستند، نمیتوانند چندان عملی باشند. یکی از مهم ترین تفاوت های میان ابزارهای خودکارسازی رباتیک در سطح نرم افزار (application-specific) و در سطح سازمان (enterprise-grade) آزادی عمل در پیاده سازیست. با بکارگیری نرم افزارهای RPA جامع، در واقع ارزش خودکارسازی در یک برنامه خاص را به سایر برنامه های موجود در آن کامپیوتر مرتبط میکنید مثلا، اکسل را با برنامه حسابداری مرتبط میکنید، یا اطلاعات اکسل را به برنامه های ERP یا CRM منتقل میکنید. ترکیب خودکارسازی در تمام این برنامه هاست که در نهایت به صرفه جویی در زمان، کاهش هزینه و یک خودکارسازی بی نقص توسط تنها یه برنامه RPA ختم میشود.
3. خودکار سازی فرایند رباتیک RPA
نرم افزارهای RPA برنامه هایی هستند که خود توانایی ساخت ربات های نرم افزاری را دارند. نرم افزاری های RPA با آگاهی از آینده خودکارسازی فرانید های نرم افزاری در سازمان ها، و همچنین عوامل برونسپاری، میدانند که جهان به سرعت در مسیر خودکار سازی فرایند ها حرکت میکند. هم تجربه و هم علم ثابت کرده است که کامپیوتر ها در انجام امور نرم افزاری از نیروی انسانی بسیار سریع تر و دقیق تر هستند. در پیاده سازی ربات های نرم افزاری میتوان فرانیدهای زمانبر و خسته کننده را به ربات ها سپرد تا کارها به دقت و به سرعت صورت گیرد، و تمرکز نیروی انسانی را بر روی فعالیت هایی که نیازمند خلاقیت، تصمیمگیری، و تعاملات شخصی هستند معطوف کرد. راهحل های RPA این اختیار را به سازمان ها میدهند تا برای تسریع انجام امور، تمام فرایند های خودکارسازی را در سطح ظاهر برنامه ها (Front End) پیاده سازی کنند و دیگر نگران آموزش پرسنل برای کار با برنامه های فنی نباشند. نرم افزارهای RPA باید به گونه ای پیاده سازی و اجرایی شوند که مکمل نیروی کار متخصص باشند، به طوری که سازمان از یک سو از خودکار سازی فرانید ها سود ببرد و از طرف دیگر از ارزش های افزوده کارکنانش بهرهمند گردد.
زمان آن فرا رسیده است که ببینید نرم افزاری های RPA برای شما چه کاربردی میتوانند داشته باشند و در کسب و کار شما چقدر سومند هستند! شما به عنوان سازمانی که در کار خود پیشرو هستید، چطور میتوانید از این فناوری تعیین کننده در جهت ارائه خدمات بهتر به مشتریان استفاده کنید؟ ابزار های RPA محدودیتی در اجرا ندارند، امکانات و اختیارات این برنامه ها بیشمار است و توانایی های برنامه های موجود در صنعت نرم افزارهای رباتیک حال حاضر جهان تنها قطره ای از دریاست. تصور کنید یک دهه آینده این صنعت دستخوش چه تغییراتی خواهد شد!
من، فرهنگ جعفری، یکی از کارشناسان حرفه ای و با تجربه در زمینه پیاده سازی و اجرای پروژه های نرم افزاری خودکار سازی فرایند رباتیک، جهت مشاوره و راهنمایی در خدمت شما هستم.
برای ارتباط با ما به بخش “درباره ما” در همین وب سایت مراجعه کنید و یا از طریق تلگرام و تماس تلفنی با ما در ارتباط باشید.
کارشناسان ما از راهنمایی و کمک به شما به خود افتخار می کنند.